Saltå Kvarn

Saltå Kvarn

Saltå Kvarn är ett litet företag med stora drömmar om god mat som produceras på jordens villkor. Visionen är ett jordbruk som utgår från den ekologiska/biodynamiska markvårdande kretsloppsodlingen, där både växtodling med god växtföljd och djurhållning som motsvarar den egna foderproduktionen skapar ett naturligt kretslopp av alla viktiga näringsämnen och där varken konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel används.

Det är en vision som genom sitt urval av produkter från hela världen, vill engagera konsumenterna att visa att de värderar omtanken om miljön, Östersjön och en mer näringsrik mat.

Uppfattningen är också att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre och har högre kvalitet. Därför används inga konstgjorda smak och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen eller konsistensgivare i Saltå Kvarns produkter.

Saltå kvarn har fått ett stort antal utmärkelser för sitt arbete och anses vara ett av Sveriges starkaste ekologiska varumärken. 2014 – 2017 har Saltå Kvarn utsetts till Sveriges mest hållbara livsmedelsföretag i undersökningen Sustainable Brands och 2015 kom Saltå kvarn på första plats bland alla deltagande varumärken och blev därmed Sveriges mest hållbara varumärke.

Vidarstiftelsen är majoritetsägare i Saltå Kvarn AB med ca 94 procent ägarandel. Resterande andelar ägs av ett antal mindre aktieägare. Genom stiftelsens kapitalplace­ring i Saltå Kvarn främjas det ekologiska kretsloppsjordbrukets utveckling i Sverige. Genom bolagets importverksamhet främjas likaledes krets­lopps­jordbrukets utveckling i andra delar av världen.

VILL DU VETA MER?

Läs mer på saltakvarn.se